temakvällar

Kunskap och inspiration

Vi har en gedigen programverksamt året runt, då vi arrangerar flera intressanta och många gånger fascinerande temakvällar, samt trevliga och berikande byavandringar. Du är varmt välkommen att delta.

I kalendern hittar du mer information och där kan du även anmäla dig.

Är du medlem i Plastens Hus är inträde och föredrag gratis. För dig som inte är medlem kostar det 50 kr.

Är du intresserad av medlemskap hittar du mer information här.

 

kalender
Kunskap och inspiration

Byavandring och hemvändardag

Berättelser och minnen

Våra byavandringar bygger på berättelser, material och minnen som samlats in och dokumenterats sedan många år tillbaka, och detta pågår än idag av en mycket engagerad arbetsgrupp.

Vid olika tillfällen under året tar våra entusiastiska guider dig med på en vandring längs gator och byggnader i Perstorp, där du får historier och minnen återberättade i deras sanna miljö. Håll gärna utkik i kalendern när det är dags för nästa byavandring.

Byavandringarna drivs som en studiecirkel inom studieförbundet Vuxenskolan. Vill du vara med och bidra i vår arbetsgrupp? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på  Plastens Hus.

År 2024 tilldelades Byavandringsgruppen kommunens kulturpris för sitt gedigna arbete med sammanställning och tryckning av flertalet häften om gator och vägar i Perstorp.

Den årliga Hemvändardagen är ett tillfälle för er som tillbringar julen i Perstorp att samlas. Kom till Plastens Hus för en nostalgitripp och bli uppdaterad om plastens utveckling och om vad som händer på Perstorp AB.

I kalendern hittar du mer information och där kan du även anmäla dig.

Kalender
Plastens hus ättiksflaska

För de små

De yngre besökarna kan roa sig vid pysselbordet och testa kunskaperna i vår tipspromenad som snirklar sig genom utställningen.

För skolklasser

För skolklasser ger den nutida delen av utställningen fakta om både material och återvinning som blir en intressant utgångspunkt för diskussion om plast och miljö.

Guidad visning

Vi arrangerar guidade visningar i den gamla fabrikslokalens utställning om plast. Vi gör nedslag i historien och tittar närmare på den intressanta industriella utveckling som skett just här, berättar roliga anekdoter och avslutar i nutid där plast spelar en viktig roll som material.

Läs mer

Dela sida